L'Ajuntament de Gironella ha iniciat la renovació dels parcs infantils municipals, tant de les superfícies com dels elements de joc, per millorar-ne la seguretat.

S'han renovat 5 gronxadors, 7 tobogans, 9 elements amb molles, 1 escalada i 2 tobogans més i s'ha dut a terme la col·locació de 900 metres quadrats de cautxú. A més, a la plaça de l'Estació, es recupera un sorral, i s'hi instal·laran un total de 10 elements de joc. Una part d'aquests elements van estar escollits pel Consell d'Infants del municipi, que van decidir incloure una tirolina, un gronxador niu, una piràmide d'escalada, un llit elàstic i un tobogan.

La renovació dels parcs serà progressiva, i és previst que s'allargui fins a finals de setembre. Aquest dijous s'obrirà el de la plaça de l'Estació.

Les obres de millora afecten una superfície de més 900 metres quadrats, inclouen el parc de Cap del Pla, la font del Paco, Cal Blau, plaça de l'Església, font de l'Ermita, plaça de la Vinya, Cal Bassacs, Cal Ramons, font dels Tórracs, Viladomiu Vell, Viladomiu Nou i plaça de l'Estació.

El pla de renovació dels parcs infantils era una de les inversions aprovades en el pressupost 2019, amb una partida de 108.900 euros.