Berga plora la mort de Ramona Bruch Iborra, que va morir ahir als 89 anys. Va ser defensora dels ideals republicans, una històrica militant d'ERC i activista social vinculada a diferents entitats, com el Casal de la Gent Gran, l'Associació Tagast -que la va presidir-, el Consell Consultiu de la Gent Gran del Berguedà, l'Associació d'Exalumnes de la Colònia Escolar Permanent del pavelló de Suècia -on va estudiar de jove- i l'Associació de Veïns dels Quatre Barris, i també va ser cofundadora del Grup Horitzó del Berguedà. El 1944, als 14 anys, va saltar d'amagat de ple, quan era mal vist que les dones ho fessin.

El funeral de Ramona Bruch serà demà, divendres 16 d'agost, a les 10.30 del matí a l'església parroquial de Berga. La sala de vetlles estarà oberta avui de les 10 a les 13 h i de les 16 a les 18 h.

Va néixer a Berga el 3 d'agost del 1930 i als 15 anys va començar a treballar a la colònia tèxtil de Cal Rosal. Va cofundar, juntament amb altres persones, com l'exbibliotecària de Berga Leonilda Boixader, l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran.