Gironella va tancar ahir la festa major d'enguany amb una participació de rècord en els actes programats. Ho va assegurar ahir el regidor de Festes de l'Ajuntament de Gironella, Lluís Vall, que va fer una valoració molt positiva de la celebració. «De ben segur és l'edició més multitudinària dels quatre anys que jo he estat regidor, i segons persones de Gironella de tota la vida, diuen que és de les més concorregudes de la història».

De fet, no és només una sensació sinó que les xifres d'assistents en les activitats en què es controlava l'entrada ho han demostrat. Per exemple, les més de 3.800 persones que van assistir al concert d'Oques Grasses divendres passat; les 900 persones que van omplir el pavelló per escoltar l'Orquestra Selvatana o els 1.100 assistents a l'espectacle infantil d'El Pot Petit d'ahir al migdia. El regidor Vall s'ha mostrat molt satisfet de la resposta del públic en la majoria de propostes, que han buscat arribar al màxim de persones.

A banda de les actuacions musicals, també han tingut bona acollida les propostes més tradicionals, com el festival de dansa folklòrica, que va incloure l'estrena del vestuari dels balladors de l'almorratxa, «que ha estat molt ben rebut» pels veïns i espectadors, segons Vall; així com també la ballada de l'almorratxa del diumenge al matí, després de la sortida de missa.

Per al regidor, «la Festa Major de Gironella s'assimila a la de poblacions que tenen 20.000 habitants, tot i que només en tinguem 4.800, per l'àmplia oferta i la seva qualitat». En aquest sentit, va destacar la ubicació de set escenaris diferents repartits per tot el municipi i la programació de fins a quatre propostes simultànies en diferents espais i per a públics diversos. Tot i que la festa va estar tocada per la pluja -sobretot dilluns i ahir- les activitats no es van veure afectades perquè es van traslladar, amb prou temps, sota cobert.