La Patum no només omple la plaça de Sant Per els dies del Corpus. També genera interès la resta de l'any. Un exemple són les més de 5.000 persones que han jugat al room escape de la Patum

En concret han estat 5.021 les persones que han descobert la festa màxima berguedana des del 7 de setembre del 2018 quan va obrir La Patum Romm Scape, una xifra que ha superat les expectatives dels seus promotors. La progressió de visitants d'aquest equipament és molt bona si és té en compte que en el primer mig any de vida l'havien visitat 2.000 persones tal i com va publicar aquest diari el març d'enguany.

La majoria de les persones que hi han fet cap són del BerguedàFonts de l'organització han explicat però que aquest percentatge «aquest estiu s'ha capgirat i la sala ha rebut més escapistes de fora de la comarca que de dins, unes dades que confirmen que s'ha convertit en un atractiu turístic per molts visitants» De la resta de comarques les que més han visitat l'escape de La Patum han estat el Bages (12.06%) i el Barcelonès (10,34%).

Una activitta per a tots els públics

"Segurament que l'èxit rau amb que es tracta d'una activitat que és apta per tots els públics: nens, persones grans, amics, comiats de solter, etc", comenten els promotors i afegeixen que "el fet que sigui una sala de misteri i no de terror ha fet que molta gent s'atrevís a fer també per primera vegada un escape". La Patum Room Escape és l'única sala de no terror que es pot trobar a la comarca.

Per altra banda els promotors celebren que el Berguedà s'hagi convertit en un lloc de turisme escapista, "això es tracta de la bona feina que estan fent altres empreses com Horrorland, Insomnia Corporation i Hostal 83 que estan oferint propostes que són i han estat reconegudes arreu de Catalunya i a l'exterior".

Una aposta clara per a les escoles

Un dels objectius dels promotors per aquest segon any d'obertura és atraure la major quantitat de visites d'escoles de la comarca i també de la Catalunya Central.

"La sala l'hem adaptada com activitat educativa i és ideal perquè es barregen aspectes com aprenentatge de reptes, gemificació, treball en equip, disciplines múltiples i connexió curricular" segons expliquen els promotors en un comunicat. I hi i afegeixen que "la nostra sala aporta per als alumnes cohesió, innovació i coneixement del patrimoni cultural del nostre país".

Aquest juny van visitar les instal·lacions diferents càrrecs i responsables dels Centres de Recursos Pedagògics de la Catalunya Central (Berguedà, Bages, Osona, Anoia i Solsonès). Una activitat que han incorporat en els seus respectius catàlegs de serveis per a les escoles.

Per altra banda també durant aquests mesos d'estiu han participat de l'escape room les escoles de Santa Maria d'Avià, la Girasol de Montmajor, un grup d'alumnes francesos de l'escola Donzelot de Llemotges, un intercanvi promogut per l'Escola Vedruna Berga, i el Consell Escolar de Gironella.