Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà. El grup de treball el formen el propi Josep Lara, Josep Maria Altarriba del grup d'ERC i Iván Sánchez de la CUP així com també tècnics dels ajuntaments de Berga, Gironella i Puig-reig.

Fonts del Consell han explicat que «l'objectiu principal del viatge és conèixer l'experiència de la zona de Derwent Valley en relació a la gestió del patrimoni industrial». Derwent Valley Mills és una zona situada al voltant del riu Derwent a Derbyshire. Es caracteritza per tenir diverses fàbriques de cotó dels segles XVIII i XIX, «històricament molt rellevants per ser les primeres en adoptar l'energia hidràulica per a la producció de cotó, de la mà de l'industrial Richard Arkwright». Els Derwent Valley Mills estan catalogats com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Actualment formen un pol d'atracció turística molt important i també alberguen altres iniciatives públiques i privades.

Aquest viatge s'enmarca en el treball que fan el Consell i els ajuntaments de recuperació de les colònies tèxtils del Llobregat.