Berga tanca aquesta nit el cicle d'arts escèniques d'estiu El Forn amb la darrera de les propostes. Després de dos dissabtes amb tres obres -la setmana passada la pluja va obligar a traslladar les representacions a l'interior del Teatre Municipal-, aquesta nit serà el torn del muntatge titulat La Delació, a càrrec d'Iris Hinojosa, Gerard Vilardaga i Manuel Díaz.

El muntatge posa en escena diferents esdeveniments rellevants de la història, «des de les detencions al Berguedà l'any 1949, a la pràctica habitual de les tortures a Euskadi fins fa ben poc, la repressió que ha perseguit les revoltes populars als països àrabs i la posterior crisis migratòria, la perpetuació de l'Estat espanyol com a aparell repressiu, el rol dels mitjans de comunicació o el paper crucial de l'educació en tot l'entramat, a través de diferents formats, disciplines i mirades», expliquen.

L'obra s'iniciarà a les 10 de la nit a la plaça del Forn i les entrades, que tindran un cost de 8 euros, es vendran una hora abans de l'inici de la funció, per l'accés a l'emplaçament des del carrer Major.