El dia 9 i 12 de setembre entraran en vigor les millores del transport públic al Berguedà anunciades el juliol tal i com ja va informar aquest diari al seu moment. Consisteix en reforçar la línia de Berga a Vic, la creació d'una nova línia de Berga al campus de la UAB que també recollirà estudiants del Bages i noves expedicions per anar a l'institut l'Alt Berguedà de les millores del transport públic al Berguedà anunciades el juliolBergaBagesBagà

El Departament de Territori i Sostenibilitat reforçarà a partir de l'inici d'aquest curs escolar diversos serveis de bus que donen servei al Berguedà i al Bages "per tal de millorar la mobilitat dels estudiants d'aquestes dues comarques que es desplacen a estudiar a la Universitat de Vic i al campus de la UAB".

En el cas de la Universitat de Vic a partir de l'inici del proper curs universitari es millora i adapta l'oferta actual de la línia Berga - GironellaEls nous horaris permetran accedir de forma directa a Vic a les 7.45, coincidint amb l'inici de les hores lectives, així com tornar a les 12.00 , 15.00 i 19.15 de la tarda.

Aquesta línia, operada per l'empresa Transbages, del grup Sagalés, presentarà la següent configuració d'horaris a partir del proper 9 de setembre:

Nova línia de Berga al campus de la UAB

Una altra de les novetats és la creació d'una línia des de Berga al campus de la UAB amb una arribada abans de les 8.00 i dues tornades en horari de tarda: a les 14.30 i a les 19.00. Aquesta línia també permetrà una comunicació directa amb el Campus de la UAB per a poblacions del Bages, com Navàs, Balsareny i Sallent.

La nova línia també permetrà reforçar el servei entre Berga i Barcelona. El servei el presta l'empresa Alsina Graells i es realitzarà tots els dies lectius del curs universitari amb el següent quadre d'horaris:

Millores per accedir a l'IES Alt Berguedà

El 12 de setembre es millorarà l'accés a l'IES Alt Berguedà ubicat a Bagà. Concretament es crearà una nova expedició amb sortida de Berga a les 7.45 i arribada a Bagà a les 8.15 i una sortida de Bagà a les 8.30 i arribada a les 9.05 altre cop a Berga, els dies lectius del curs escolar. El servei el presta Alsina Graells.