L'esplanada del santuari de Queralt i l'espai de l'antiga hostatgeria serà l'escenari, un any més, de la Gala d'estels que organitza l'Ajuntament de Berga coincidint amb la celebració de la Gala de Queralt, demà, diumenge. El consistori va apostar, fa tres anys, per complementar la jornada festiva a Berga amb activitats relacionades amb l'observació astronòmica.

Demà, a partir de 2/4 de 7, s'instal·larà un planetari a càrrec de l'Observatori Astronòmic del Montsec, on es faran projeccions i reproduccions del cel nocturn; i a partir de 2/4 de 10 de la nit es faran observacions amb telescopis a l'esplanada del santuari. Abans, hi haurà un sopar de carmanyola, en què s'anima els assistents a dur el sopar en una carmanyola i a inscriure's al concurs on es premiarà la carmanyola més sana, la més creativa, la més petita, la més gran i les més ben conjuntades (com a premi grupal).

A la tarda, dins el mateix programa d'actes, es presentarà el llibre Plantes de la serra de Queralt, a càrrec de membres del col·lectiu Flora Catalana. L'organització recomana portar calçat còmode i roba d'abric. En cas de pluja, els actes previstos a l'exterior es traslladaran a l'interior de l'església.