El sector que es dedica a l'esport ha notat de manera clara la tendència positiva. El director del Centre Esportiu el Tossalet, Albert Navarrete, assegura que «ara l'esport està més present en la població, tant pel que fa als gimnasos com a la resta de la pràctica esportiva. Es comença a desenvolupar aquesta consciència col·lectiva que no és bo no fer res eternament», assegura el responsable.

Un dels canvis que identifica que s'han notat és que els usuaris tenen més accés a la informació. D'una banda, els usuaris acostumen a estar més informats que anys enrere, «la informació està a l'abast», i també «hi ha més persones que practiquen esport i amb més freqüència», afirma. «Tot i això, cal destriar el gra de la palla. Tenim tanta abundància d'informació que la que porten els usuaris no és del tot errada, però no és la més adequada per a ells», diu.

Com a contrapartida, «també hi ha tendència a consumir continguts que et donen la raó» i d'altres que «et fan saltar etapes d'entrenament i et plantegen entrenaments que no són adients». Ara, als gimnasos és del tot habitual trobar usuaris que segueixen un pla descarregat d'Internet o utilitzant una app. Navarrete diu que «és millor això que no que es quedi quiet», però destaca que «caldria més individualització de l'exercici». A més, també apunta que «és un risc entrenar-se massa», i que alguns corredors, especialment, es plantegen reptes que, «no és que no els puguin assolir, però poden tenir conseqüències».

Pel que fa a les botigues, llocs com Intersport Serramartí, Tàndem Sports i Costa Esports s'han adaptat a les demandes dels usuaris. Les botigues noten que «la gent arriba més informada», explica Judit Caballeria, d'Intersport Serramartí. «A vegades volen assessorament, però ara la gent sol venir amb més informació i ja sap el que vol», assegura. Mentre que abans era complicat trobar botigues especialitzades en un esport concret -més enllà de la bicicleta, per exemple-, ara han aparegut botigues per a esports com córrer per la muntanya, amb Rios Running, i fins i tot per a esports en plena ebullició com el pàdel, amb Padel Nuestro.