El Consell Comarcal del Berguedà estrena una conselleria de dinamització de les colònies industrials que assumeix Araceli Esquerra (JxCAT). Aquesta és una de les noves carteres que tindrà el govern de JxCAT, PSC i AAEB així com la de projectes comarcals i europeus i de suport i serveis tècnics i jurídics als municipis i polítiques digitals que portarà Jordi Sabata (JXCAT). Una altra de les grans novetats del cartipàs de l'ens comarcal és que per primera vegada des de la seva creació d'Agència de Desenvolupament del Berguedà no estarà presidida pel president del Consell Comarcal sinó que el càrrec recaurà en un conseller. Es tracta del regidor de Gironella LLuís Vall que presidirà aquest organisme.

Aquest dilluns s'ha fet el ple del cartipàs. Josep Lara, president, s'ocuparà d'administració, serveis generals i recursos humans; Jordi Sabata de suport i serveis tècnics i jurídics als municipis, projectes comarcals i europeus i polítiques digitals. Lluís Vall (JXCAT) durà desenvolupament econòmic, ocupació, emprenedora, innovació i comerç així com turisme i difusió del territori. Araceli Esquerra durà ensenyament, comunicació, govern obert i transparència, cultura i patrimoni i dinamització de les colònies industrials. Vicenç Linares (JXCAT) s'ocuparà de medi ambient i sostenibilitat; Anna Maria Serra (JXCAT) atenció a les persones, salut i polítiques d'igualtat, consum i habitatge i Jesús Calderre (JXCAT) governació , entorn i medi natural. Pel que fa als socis de govern Patrocini Canal de l'Agrupació d'Associacions d'Electors del Berguedà (AAEB) s'ocuparà de pagesia, món rural i petits municipis. Mentre que Abel Garcia (PSC) detindrà esports i Joventut, transport i mobilitat, turisme actiu i participació.

Les vicepresidències

L'ordre de les vicepresidències és Patrocini Canal (AAEB), la primera vicepresidència; Jordi Sabata el segon, Jesús Calderer és el tercer i Abel Garcia (PSC) el quart.