Tot i l'escassedat de bolets, 18 restuarants del Berguedà que enguany arriba a la seva novena edició impulsada per l'Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà i amb el suport de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. La campanya d'enguany s'ha presentat aquest matí al Museu del Bolet de Montmajor.

Una de les novetats d'enguany és que la campanya s'ha obert a tots els restaurants que volguin participar-hi encara que no formin n part de l'Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà, "assumint els costos que suposa la campanya" Aquesta campanya busca "implicar els establiments de restauració en actuacions col·lectives de promoció i difusió de la gastronomia de la comarca"

Els restaurants participants van des dels de cuina més tradicional i casolana fins i la d'autor. El menús més econòmic val 25 euros i el més car 54.

Els restaurants participants ofereixen un menú que incorpora els bolets de temporada com a producte estrella. Els menús elaborats fusionen la tradició amb les noves tendències culinàries aprofitant l'existència de productes i mètodes d'elaboració propis del territori. La condició que es posa als establiments és que en el menú que elaborin, hi regni el bolet, sigui de la variant que sigui.

Tradicionalment s'editava un fulletó amb els restaurants participants en la campanya, però enguany també s'hi inclou un recull de activitats, fires, mercats i festes del bolet de tota la comarca, per tal de disposar d'un element promocional que aglutini totes aquelles actuacions que es fan arreu dels municipis del Berguedà entorn al Bolet.

En paral·lel a la Cuina del Bolet el Berguedà celebra els mercats de Cal Rosal i Guardiola de Berguedà, la festa del bolet de Vilada, el Berga Bolet, la fira del bolet de la Pobla de Lillet i el concurs de boletaires de Puigventós. Enguany, per primera vegda se celebraran les Jornades del Bolet de Capolat

La Cuina del bolet compta amb una pàgina web pròpia www.cuinadelbolet.comi una pàgina de Facebook que es van actualitzant i serveix de canal de comunicació entre els organitzadors i el públic.