Una vintena d'empresaris han iniciat un taller formatiu al Berguedà per promou la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental i contra l'estigma.

La primera d'aquestes formacions, centrada en la Responsabilitat Social Corporativa, s'ha desenvolupat al Museu de la Colònia Vidal i hi ha participat un total de 21 persones de diferents empreses i institucions públiques. Hi ha intervingut Josep Maria Canyelles de l'empresa Respon.cat i Joan Maria Sala de l'empresa Delícies del Berguedà que han ha exposat el funcionament dels seus respectius negocis i la importància de «la inclusió de persones amb discapacitat i amb trastorns de salut mental».

La segona formació titulada "ProductivaMent. Bones Pràctiques en Inserció Laboral", es portarà a terme el 26 de setembre al restaurant la Cabana de Berga.Es presentarà l'experiència de l'Associació Afaus de Guadalajara a l'Hotel Infante, que «funciona integrament amb treballadors amb trastorns de salut mental, i per aquest motiu ha estat premiada pel BBVA»

La última sessió que porta el nom de "LaboralMent. Treball saludable, benefici empresarial", es realitzarà a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga el 17 d'octubre, amb la participació de SAMBUCUS. Una Cooperativa agro-gastronòmica social de Manlleu, que gestiona el producte en tots els punts de la cadena de valor; des del cultiu ecològic fins a la cuina de qualitat. Aquesta sessió finalitzarà amb la visita a les instal·lacions del Grup Horitzó Berguedà.

Les properes sessions dels dies 26 de setembre i 17 d'octubre, s'iniciaran amb un dinar-networking gratuït pels assistents, per tal de facilitar un espai distès on compartir experiències de treball i establir connexions entre diferents empreses del territori.