L'Ajuntament de Berga per fomentar espais reals d'intercanvi, participació i inclusió entre dones que comparteixen diferents inquietuds. Segons han explicat fonts municipals, es tracta de la quarta edició d'aquesta iniciativa impulsada per l'àrea de Feminisme, LGTBI i Societat Inclusiva de l'Ajuntament de Berga amb el suport del Consell Comarcal del Berguedà. 'Dones Actives' "promou la convivència i la cohesió social i també fomenta l'empoderament de les dones a través de diferents activitats permanents i dirigides. Aquestes activitats afavoreixen el creixement personal i faciliten el flux de coneixement i traspàs d'experiències entre dones de diferents àmbits arrelades a la ciutat i dones nouvingudes."

El projecte s'adreça al col·lectiu de dones d'orígens, cultures, edats i perfils socioeconòmics diversos. En aquest sentit, la iniciativa preveu la participació de dones nascudes i arrelades a la ciutat i dones migrants. Segons les mateixes fonts, va dirigit a dones que "vulguin crear o ampliar la seva xarxa relacional, conèixer recursos per millorar la seva salut, tenir eines per combatre la discriminació de gènere i adquirir informació per aprendre a educar en valors d'igualtat."

La passada edició es va tancar amb la participació d'unes 50 dones, aproximadament. Totes elles van valorar positivament el projecte i l'oferta d'activitats realitzades. Enguany, 'Dones Actives' s'iniciarà a l'octubre i finalitzarà al juny. Una de les novetats destacades de la 4a edició serà la realització d'una formació en matèria de perspectiva de gènere i d'interculturalitat dirigida a les persones encarregades de dinamitzar les activitats i també a les dones participants en les activitats que desitgin formar-se en aquesta matèria. L'objectiu és aconseguir que la xarxa de dones creada durant el projecte sigui dinàmica, efectiva i diversa.

Calendari d'activitats

  • Dilluns: de 9.30 h a 10.30 h - Zumba - El Tossalet.
  • Dijous: 9.30 h a 10.30 h - Ioga - Hotel d'Entitats.
  • Primer dimecres de cada mes - de 10 h a 12 h - Passejades (sortida pàrquing Font del Ros).
  • Mensualment, a cada activitat es faran tallers al llarg de l'any per treballar els objectius del projecte.

Les inscripcions podran formalitzar-se fins al divendres, 27 de setembre, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Berga. Per a més informació, podeu adreçar-vos al Servei d'Informació i d'Atenció a les Dones situat a la seu del Consell Comarcal del Berguedà (C/ Barcelona, 49), al telèfon 93 821 35 53 i a l'adreça de correu electrònic siad@ccbergueda.cat.