06 de octubre de 2019
06.10.2019

El concurs de tapes de la Berga Bolet fa bullir el centre de la ciutat

Una vintena d'establiments reparteixen 13.000 tapes combinades amb actuacions musicals en viu

05.10.2019 | 23:38

En un any de renovació i potenciació de la Berga Bolet, que en comptes de durar un cap de setmana programarà activitats durant tot el mes d'octubre, anit va tornar a brillar amb llum pròpia un clàssic d'aquesta mostra: el concurs de tapes. Era previst repartir-ne 13.000 en la vintena d'establiments que hi van participar. Des de les 8 del vespre fins que es van acabar les existències, el car-rer Major i entorns va esdevenir el cor de Berga i es va omplir de persones atretes per una fórmula infal·lible: tapes amb bolets i sense elaborades per diferents restaurants de la comarca que els visitants podien comprar a 2 euros. Tot plegat combinat amb vi, cava o refrescos, i música en viu.

Va ser la cirereta del pastís d'una Berga Bolet que enguany aposta per potenciar diferents zones de la ciutat (plaça de Sant Pere, la dels Països Catlans i el passeig de la Indústria) i que per aquesta raó farà activitat tot el mes de dijous a dissabte. La intenció és que els visitants «passegin molt per la ciutat» i així puguin descobrir el comerç local i fer les seves compres, va explicar Xavier Orcajo, president de la Unió de Botiguers i Comerciants. «Creiem que la passejada és una manera sostenible d'entendre la ciutat i beneficia els comerciants. Sabem que dues de cada tres persones que passegen per un centre comercial hi compren».

En el nou rumb d'aquesta Berga Bolet també destaca la creació de l'anomenat Mercat de Tardor. En els tres boscos que s'han muntat a la ciutat hi haurà parades que vendran productes berguedans i de proximitat, i l'estrella: bolets frescos i del Berguedà de dijous a dissabte. L'origen està plenament garantit, va assegurar Xavier Orcajo. «No pot ser que Berga digui que és la capital catalana del bolet i arribi la festa del bolet i vinguin d'un altre lloc, no té sentit. Ens fa molta il·lusió poder dir i amb orgull que tenim bolet de la comarca». Tot i que és una temporada molt dolenta, ahir es podien trobar rovellons (a uns 12 euros la caixeta d'aproximadament mig quilo) i llenegues negres del Berguedà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit