Berga continua sumant esforços per convertir-se, cada vegada més, en una ciutat cardioprotegida. Des de fa dos anys i mig l'associació De tot cor vetlla per aconseguir la instal·lació de més desfibril·ladors en espais públics i ara són quatre farmàcies de la ciutat que s'han sumat a la iniciativa. La Farmàcia Álvarez, al carrer Gran Via; la Farmàcia Saz, a l'avinguda del Canal Industrial; la Farmàcia Cosp, al passeig de la Pau; i la Farmàcia Badia, al passeig de la Indústria instal·laran un desfibril·lador a l'exterior dels seus establiments. Els aparells els han adquirit particularment perquè els ciutadans en puguin fer ús en cas de necessitat. També s'havia interessat per instal·lar un dels aparells la farmàcia Vila, al carrer Major, però al final no formarà part del projecte perquè ja n'hi ha un a escassos metres de l'establiment, al Casal Cívic de la plaça Sant Joan.

D'aquesta manera, Berga tindrà un total de dotze desfibril·ladors. Els quatre de les farmàcies s'afegiran als vuit ja existents. Tres dels quals encara es troben tancats en diversos equipaments (al Teatre Municipal, al Pavelló de Suècia i al Camp de Futbol); quatre estan instal·lats a l'exterior d'edificis públics (a l'Ajuntament de Berga, al Casal Cívic, al pavelló d'esports i al santuari de Queralt) i un darrer que és mòbil i que el porta el cotxe patrulla de la Policia Local. Els representants de l'entitat De tot cor s'han mostrat satisfets que les farmàcies s'hagin sumat a la iniciativa per aconseguir una ciutat més cardioprotegida i també s'han felicitat del compromís del consistori berguedà de treure al carrer els desfibril·ladors que encara estan en espais tancats i que només es poden utilitzar en el cas que hi hagi activitat en aquest equipaments.

Per altra banda, el president de l'associació De tot cor, Josep Gomà, ha explicat la seva feina no s'atura i estan treballant per aconseguir la instal·lació de nous desfibril·ladors per tenir una ciutat més cardioprotegida. "Hi ha punts que per la seva situació encara queden una mica desprotegits i els hem localitzat per poder-hi instal·lar nous aparells", han dit. Es tracta de la zona de la Valldan, la urbanització dels Pedregals, el Polígon industrial i la zona de Casampons.

El proper dimecres, 16 d'octubre, l'associació De tot cor presentarà públicament la seva nova seu social, situada a l'hotel d'entitats de Berga, coincidint amb la celebració de la Jornada Mundial de Conscienciació sobre l'Aturada Cardiorespiratòria. Amb l'objectiu d'acostar-se més a la ciutadania i aconseguir que la gent "perdi la por a fer servir els desfibril·ladors" en cas d'emergència, han organitzat una sessió formativa i pràctica perquè com més persones millor tinguin coneixement de com s'utiltizen aquests aparells i poder ajudar algú que estigui patint una aturada cardiorespiratòria. La sessió serà de 5 de la tarda a 8 del vespre a l'hotel d'entitats.