Jesús Calderer, l'alcalde de Cercs, té previst explicar als alcaldes de la comarca el projecte de conversió de la central tèrmica de Cercs en una planta incineradora de residus industrials que promou l'empresa manresana Em-Spain Waste&Treatment. Ho farà dilluns, 14 d'octubre, en el decurs del Consell d'Alcaldes que s'ha convocat a Castellar de n'Hug, i que serà el primer del nou curs polític de l'actual mandat.

El projecte de creació d'una planta incineradora de residus industrials a Cercs ha generat preocupació en diferents sectors de la comarca. El batlle de Cercs informarà els seus homòlegs. «Compartirem amb els alcaldes de la comarca la informació que tenim sobre el projecte» i que van exposar en una sessió informativa dijous a la nit (vegeu Regió7 d'ahir). Calderer ha explicat que quan el consistori tingui coneixement que l'empresa ha demanat l'autorització ambiental al departament de Medi Ambient, «demanarem una còpia del projecte executiu per posar-lo a l'abast de tothom». Ha recordat que la proposta s'haurà de sotmetre a períodes d'exposicions públiques en què els particulars i les institucions que ho considerin hi podran presentar al·legacions. Paral·lelament, «acabarem de tancar el conveni que l'Ajuntament de Cercs vam signar el 2015 amb la UPC» (vegeu Regió7 del 3 d'octubre). El batlle ha exposat que un consistori d'un municipi petit com el seu no té les eines ni els recursos per poder valorar un projecte d'aquesta envergadura. D'aquí la necessitat «de comptar amb l'assessorament d'experts de la UPC» perquè el consistori pugui revisar el projecte i dir-hi la seva de forma argumentada.

D'altra banda, la Plataforma Antiincineradora de Cercs (Paic) farà avui a les 12 una reunió informativa a la plaça de Sant Pere de Berga.