Els berguedans han respost de nou. Els carrers de Berga s'han omplert de persones vingudes de tota la comarca per mostrar el rebuig a la sentència condemnatòria cap als líders independentistes presos feta pública aquest dilluns.

Després d'una manifestació que ha sortit dels jutjats i ha recorregut el carrer del Roser i el carrer Major, la plaça de Sant Pere s'ha omplert per defensar un un missatge clar: el del ferm rebuig a la sentència que "és un intent d'enviar un missatge de por als ciutadans que opinem diferent" han afirmat amb la lectura del manifest. "No tenim por" ha estat una de les proclames corejades durant la intervenció de Jaume Huch, encarregat de pronunciar el text conjunt dels convocants. Amb el manifest també s'ha reclamat "unitat" per continuar reclamant la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats. La plaça ha esclatat a crits demanant la seva llibertat.

Durant l'acte s'ha llegit la moció que els ajuntaments de la comarca i de tot Catalunya estan aprovant a partir d'avui per mostrar també la disconformitat del món municipal a la sentència. Els encarregats a llegir-la han estat alcaldes de la comarca de diversos parits.

Un dels moments més especials ha estat quan la plaça s'ha convertit en un mar de llums. Tots assistents, en silenci, han alçat els seus mòbils il·luminant l'espai. L'acte ha comptat amb la intervenció musical dels cantaires del Berguedà, format per membres de diverses corals de la comarca, dirigits per Xavier Llobet i ha finalitzat amb la intervenció d'Els Segadors.