16 de octubre de 2019
16.10.2019
Regió7

El govern municipal preveu impulsar el museu de la Patum a partir del projecte del 2009

La regidora Valverde diu que a la Generalitat «van posar-se les mans al cap» amb els problemes actuals

15.10.2019 | 23:34
El govern municipal preveu impulsar el museu de la Patum a partir del projecte del 2009

A la reunió, el govern municipal va defensar el projecte de Casa de la Patum del 2009, que «és de consens i s'ha presentat altres vegades». La regidora Roser Valverde entén que «són molts milions d'euros, els pressupostos de la Generalitat estan prorrogats des del 2017», i per això no poden assumir cap compromís concret. La CUP es basa en el projecte que preveu l'enderroc dels edificis de l'Ateneu i l'Escac, i que està pressupostat en uns 3,5 milions d'euros, per bé que un de posterior el rebaixava a 2,8.

Valverde calcula que, sumant la museïtzació, el cost seria d'entre 7 i 7,5 milions d'euros, no assumibles, i per això requeriria un ajust. El govern es decanta per aquesta opció perquè el Patronat de la Patum va considerar no gastar més en projectes, perquè ja s'hi han invertit 750.000 euros. Per a la CUP, però, «la carta als Reis màxima» seria fer el museu a l'edifici del consistori, com recull el seu programa electoral: «Els canvis serien molt més petits, no tan estructurals com enderrocar dos edificis». Però Valverde diu que cal ser «realistes», ja que només fer el projecte comportaria 4 anys.

La delegació berguedana també va exposar l'informe sobre l'estat de les comparses, afectades per les humitats de l'equipament actual. Valverde diu que els interlocutors «es van ficar les mans al cap» i «van veure la urgència de desencallar-ho perquè puguin estar en un lloc digne». Això no obstant, la regidora diu que ara «l'espai està estabilitzat i el centre de restauració ha dit que les mesures preses han sigut molt correctes».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook