21 de octubre de 2019
21.10.2019
Regió7

Berga acull una exposició itinerant sobre la singularitat dels Pirineus

Es podrà visitar a la plaça Viladomat des del dimecres 23 d'octubre

21.10.2019 | 14:37
Massís del Pedraforca

Berga acollirà del 23 d'octubre al 3 de novembre la quinzena etapa de l'exposició itinerant del PIRIBUS "Viatge al cor dels Pirineus", una mostra organitzada en el marc del projecte europeu ADN Pirineus per apropar la història i la singularitat paisatgística, cultural i natural dels Pirineus a Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França, recorrent en total més de 6.000 km
La mostra es podrà visitar a la capital berguedana des del 23 d'octubvre i fins el 3 de novembre

La mostra, que s'instal·larà a la Plaça Viladomat, convida les persones a endinsar-se en el paisatge, la geologia, la biodiversitat i la història humana d'aquesta serralada. Paral·lelament, s'organitzaran activitats, com tallers, xerrades, jocs, itineraris, activitats d'astronomia i explicacions de llegendes, a Castellar de n'Hug, Queralbs, Gréixer i Bagà, totes gratuïtes. L'horari d'obertura del Piribus serà cada dia de les 9:15 hores a les 13 hores i de les 15 hores a les 19 hores. Es faran visites guiades els dies 23, 24, 30, 31 d'octubre i 1 de novembre a les 18 hores i, gairebé cada dia, per a grups escolars de la comarca. Des del Parc Natural del Cadí-Moixeró es facilitarà un bus a les escoles de l'àmbit del parc perquè l'alumnat pugui anar a visitar el Piribus a Berga

L'exposició interactiva que recorre les diverses regions pirinenques va iniciar el seu viatge a Tudela l'1 d'abril, després de la presentació oficial a Ripoll el 29 de març. Ara ve d'Andorra i ja suma en total gairebé 16.000 visitants i nou localitats. Després de Berga, el PIRIBUS recorrerà dues localitzacions catalanes més, Ripoll i Puigcerdà.

L'exposició pretén que els visitants gaudeixin d'una experiència sensorial única, a partir d'objectes i dispositius que permeten descobertes visuals en 360º, pantalles tàctils i sonores, així com la manipulació d'objectes i mostres. L'escenari és un semiremolc desplegable de 72 m2 interiors, on es poden descobrir curiositats de la història dels Pirineus, i sentir els elements de la natura en primera persona, entre altres.

ADN Pirineus és un projecte POCTEFA finançat per la Unió Europea en un 65%, mitjançant fons FEDER liderat per l'associació francesa de protecció de la natura LPO France, i compta amb la participació, a més de la Generalitat, de la Societat Pública GAN-NIK Gestión Ambiental de Navarra, IEA – CENMA Institut d'Estudis Andorrans, la Fundació Catalunya La Pedrera, i l'ONG SEO/BirdLife a Aragó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook