Ginkgo, l'Associació de Persones Afectades de Càncer del Berguedà, ha aplegat més de 300 persones en la segona edició de la Caminada de la Dona celebrada diumenge. Aquest era un dels actes programats amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama per aquesta entitat a la capital berguedana.

Malgrat la pluja, més de 300 persones van moure's per donar suport a aquesta activitat. Van aconseguir recaptar 5.000 euros tant amb els diners dels donatius per participar a la cursa, que eren de 10 euros, com amb la venda de samarretes.

La cursa va sortir a les 10 del matí de la plaça de la Font del Ros. Els participants van recórrer 6 quilòmetres en una ruta circular a redós de la serra de Noet.

La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, ha agraït a les persones que van participar a la caminada la seva implicació. I és que diumenge al matí a l'hora de sortida i durant la caminada va ploure, i malgrat això «la gent va fer la caminada amb paraigua o mullant-se». La representant d'aquesta entitat ha assegurat que «tots els que van caminar són Ginkgo». Així mateix Fernández ha indicat que «estem molt orgulloses de Berga i el Berguedà pel suport que ens donen».

La propera activitat de Gingko és una xerrada dimecres, «Efectes secundaris del tractament oncològic», a les 5 de la tarda a l'Hospital Sant Bernabé de Berga, a cura de l'oncòloga Elena Cillan.