L'Ajuntament de Gironella ha iniciat una campanya per tal que els veïns censin els seus animals domèstics. Teresa Terricabres, regidora de Salut Pública, va presentar ahir aquesta acció que forma part de la primera fase de la campanya de civisme plantejada per als propers anys a Gironella, que inclourà accions sobre la tinença responsable d'animals, el manteniment de la via pública i les relacions veïnals.

L'actual campanya se centra en l'actualització del cens dels animals de companyia. El consistori obsequiarà amb un pack de bosses per recollir les defecacions tots els propietaris de gossos que el tinguin censat. L'obsequi es podrà recollir a les oficines de l'Ajuntament a partir de dilluns, 28 d'octubre. En els propers mesos també es faran xerrades d'etòlegs i es repartiran contes didàctics als centres educatius del municipi.

La regidora Teresa Terricabres va explicar que enguany «ja s'ha col·laborat en una campanya per xipar i esterilitzar els animals en la qual l'Ajuntament finançava una tercera part del cost». Així mateix s'ha col·laborat amb els centres educatius del municipi en una campanya contra els excrements de gos, a principi d'estiu.

D'altra banda, el consistori també actua a les colònies de gats del municipi a través del model CER (captura, esterilització i retorn) amb l'ajuda de voluntaris de l'associació Amics dels Peluts de Gironella.