Un any després de la implantació del nou sistema de recollida de residus, es triplica el reciclatge al Berguedà. El 14 d'octubre de 2018, entrava en funcionament la recollda porta a porta a 9 municipis de la comarca. El 4 de novembre, s'hi afegien 3 municipis més, entre ells Berga, el municipi més gran del país amb aquest sistema de recollida. Per tant, 12 dels 31 municipis del Berguedà funcionen amb el porta a porta. Es tracta d'Avià, Bagà, Berga, Casserres, Cercs, Gironella, Guardiola de Berguedà, La Pobla de Lillet, Olvan, Puig-reig, Sant Julià de Cerdanyola i Vilada.

Si comparem les dades des de l'1 de gener al 30 de setembre del 2018 i el 2019, el reciclatge al Berguedà era del 31%, el 2018, i del 83% el 2019 quan el Porta a porta ja havia fet el rodatge de les primeres setmanes. El percentatge de reciclatge al 2019 se situa al 64% si ens fixem en el global dels 31 municipis. La recollida de la fracció orgànica amb el Porta a porta passa del 12% al 43%.

Hi ha encara alguns desajustos i aspectes a millorar en el sistema però la valoració general és molt positiva. Des del Consell Comarcal i els ajuntaments es continua treballant per una millor eficència i també es vol agrair l'esforç de la immensa majoria de la població per capgirar els percentatges de recliclatge al Berguedà i situar la comarca en una de les que més reciclen de Catalunya.