El president del Consell Comarcal del Berguedà, el guardiolenc Josep Lara, ha explicat al consell d'alcaldes que se celebra aquets dilluns a Castellar de n'Hug, que el govern de l'ens aconsellarà als 31 municipis de la comarca que congelin el rebut domèstic de les deixalles de cara el 2020 i es mantingui en els 110 euros actuals.

Cada any, l'ens comarcal fa un estudi de costos de la prestació del servei de recollida i gestió de les deixalles perquè els ajuntaments tinguin una base per decidir quina taxa aproven per cobrir costos l'any següent.

Enguany,el Consell recomanarà als ajuntaments que mantinguin el preu d'aquest servei després del "sobreesforç" que han fet els ciutadans, ha indicat Josep Lara per la implantació del porta a porta a 12 dels 31 municipis, entre els qual els de més pes demogràfic: Berga, Puig-reig i Gironella.

Al consell d'alcaldes s'ha informat dels resultats del primer any de la implantació del nou servei del porta aporta que ha fet que els 12 municipis que l'apliquen hagin arribat al 83% de reciclatge.