Esport, solidaritat i natura es donen la mà a Cercs. El Canicross Alt Berguedà i la caminada que organitzen el proper cap de setmana l'entitat Correcamins i l'Ajuntament de Cercs recollirà diners per l'Associació de Persones Afectades de Càncer del Berguedà Ginkgo i per la campanya Tot és possible perquè la petita Arlet pugui rebre el tractament que necessita.

Cercs torna a fer una crida a la solidaritat dels berguedans i en aquest cas, també dels aficionats i corredors habituals de canicross per recollir beneficis per a la causa. Tal i com ha detallat l'alcalde de Cercs, Jesús Calderer, el 75% dels diners que es recullin amb les dues activitats esportives aniran destinats a Ginkgo i el 25% restant a la campanyaJesús Calderer Tot és possible, tenint en compte que durant aquesta tardor ja s'organitzen diverses activitats per ajudar a la família del municipi. L'alcalde ha destacat l'aposta per "aprofitar la natura per a l'organització de proves esportives, i a més a més, amb un rerefons solidari".

La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, ha recordat que gràcies a la donació que els responsables del canicross van fer-los l'any passat, l'entitat pot fer front a una segona hora de marxa nòrdica per als seus usuaris i també una segona hora de fisioterapeuta. «Per a nosaltres ha estat molt important i els volem agrair la seva implicació», assegurava.

Romà Fernàndez, de l'entitat Correcamins, ha recordat a Santiago Mesa, un dels impulsors d'aquesta prova esportiva, que va morir fa dos anys. «Volem mantenir el seu esperit», han assegurat Fernàndez i l'alcalde i per això és destinen els beneficis a una entitat social com és Ginkgo i enguany, també, de manera excepcional a la campanya Tot és possible.

El canicross es dividirà en dues etapes: la primera, serà semi nocturna i s'iniciarà dissabte, a les 6 de la tarda; i la segona, tindrà lloc l'endemà, diumenge, a partir de 2/4 de 10 del matí. Mitja hora més tard s'iniciarà la caminada que passarà pel nou recorregut inaugurat el setembre de prop de 5 quilòmetres i apte per a tots els caminadors.

Tot i que sigui un cap de setmana llarg, degut a la festivitat de Tots Sants, els organitzadors han fet una crida a tothom a participar-hi, especialment als amants del canicross, una especialitat que cada cop té més adeptes a la comarca tot i que de moment, aquesta és la única prova que té lloc al Berguedà d'aquesta especialitat. Les inscripcions es poden fer al web https://canicrosscercs.wordpress.com i per participar a la caminada es podran fer directament abans de la sortida. S'espera que hi participin al voltant d'un centenar de persones.