El cementiri municipal de Berga acollirà la darrera visita guiada del cicle Trilogia de la Mort que ha organitzat l'Ajuntament de Berga i el Museu Comarcal de Berga coincidint amb la festivitat de Tots Sants. La sessió serà avui i el punt de trobada serà la porta d'accés del cementiri a les 8 del vespre.

Albert Cols serà l'historiador encarregat de guiar els visitants, així com d'explicar els orígens i la història de Tots Sants tot recorrent diversos espais del cementiri, com el panteó dels berguedans il·lustres. A banda de la visita prevista per a ahir pel barri vell per conèixer diversos mites i llegendes sobre la cultura de la mort, el programa d'activitats inclou també l'exposició «La Mort. Sortir amb els peus per davant», que es podrà visitar fins a final de gener al Museu Comarcal de Berga. La mostra es va inaugurar dijous i ha estat dissenyada per Salvador Vinyes i impulsada per la regidoria de Patrimoni Cultural i Museus del consistori berguedà després de la bona acollida de l'exposició sobre bruixes de l'any passat.

Paral·lelament, La peça del mes programada per al mes de novembre també estarà relacionada amb la temàtica de la mort. En concret, el doctor en Comunicació Audiovisual i professor de Cinema a la Universitat de Barcelona, Jaume Duran, oferirà una conferència sobre el llibre La muerte en el cine, escrit pel mateix Duran, en què recull una cinquantena de pel·lícules que han estat objecte de reflexió sobre la mort a través de la cinematografia. Com és habitual, la xerrada tindrà lloc el dar-rer divendres de mes, el 29 de novembre al vespre.