El Canicròs Alt Berguedà i la caminada que organitzen aquest cap de setmana l'entitat Correcamins i l'Ajuntament de Cercs recollirà diners per a l'Associació de Persones Afectades de Càncer del Berguedà Ginkgo i per a la campanya Tot és possible, perquè la petita Arlet pugui rebre el tractament que necessita.

Cercs torna a fer una crida a la solidaritat dels berguedans i en aquest cas també dels aficionats i corredors habituals de canicròs per recollir fons per a la causa. Tal com ha detallat l'alcalde de Cercs, Jesús Calderer, el 75% dels diners que es recullin amb les dues activitats esportives aniran destinats a Ginkgo i el 25% restant a la campanya Tot és possible, tenint en compte que durant aquesta tardor ja s'organitzen diverses activitats per ajudar la família del municipi.

La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, ha recordat que, gràcies a la donació que els responsables del canicròs van fer-los l'any passat, l'entitat ha pogut finançar durant tot l'any la segona hora de marxa nòrdica per als seus usuaris i també una segona hora de fisioterapeuta. «Per a nosaltres ha estat molt important i els volem agrair la seva implicació», assegurava.

Romà Fernàndez, de l'entitat Correcamins, ha recordat Santiago Mesa, un dels impulsors d'aquesta prova esportiva, que va morir fa dos anys. «Volem mantenir el seu esperit», han assegurat Fernàndez i l'alcalde, i per això és destinen els beneficis a una entitat social com és Ginkgo.

El canicròs es dividirà en dues etapes: la primera serà seminocturna i s'iniciarà avui a les 6 de la tarda; i la segona tindrà lloc demà, a 2/4 de 10 del matí. Mitja hora més tard s'iniciarà la caminada, que seguirà el nou recorregut inaugurat el setembre de prop de 5 quilòmetres i apte per a tots els caminadors. Els organitzadors han fet una crida a tothom a participar-hi, especialment als amants del canicròs, una especialitat que cada cop té més adeptes a la comarca tot i que, de moment, aquesta és l'única prova que té lloc al Berguedà d'aquesta especialitat. Les inscripcions es poden fer al web https://canicrosscercs. wordpress.com i per participar a la caminada es podran fer directament abans de la sortida. S'espera que hi assisteixin al voltant d'un centenar de persones.