Adaptar un camí per a vianants a la carretera que va d'Avià a Santa Maria, canviar la vorera del carrer de la Flor de la Muntanya, adquirir nou material per a l'escola bressol i comprar una nova bèstia per a l'entitat local del correfoc són algunes de les propostes que han passat a la fase de votació dels pressupostos participatius d'Avià perquè s'executin durant el 2020.

La regidora de Participació, Sara Subirana, ha destacat la varietat dels projectes i també la seva qualitat. «Hem aconseguit que la gent s'hi impliqui i presenti iniciatives que tenen sentit i que potser a l'equip de govern no se'ns hauria acudit», diu. «És important que tothom sàpiga les problemàtiques que sorgeixen al poble i les millores que s'hi poden fer», ha afegit. A més a més, ha valorat positivament la creació d'una comissió de seguiment integrada per veïns, tècnics i polítics.

Enguany hi ha hagut quatre propostes que demanen la finalització del pavelló municipal. «Inicialment no la volíem posar a votació perquè supera, i de bon tros, els 63.000 euros que destinem als pressupostos», ha assegurat Subirana. «Però hem decidit que si és la proposta més votada, dedicarem tots els diners a aquest projecte, a banda de seguir buscant finançament per finalitzar l'obra».