La poesia s'ha fet un lloc a Gironella. Els actes de la cinquena edició del Festival de Poesia Vila de Gironella, que es troba al seu equador, estan registrant una bona resposta del públic i els seus impulsors en fan una valoració positiva per aconseguir, any rere any, promoure aquesta disciplina i exportar-la en tots els seus àmbits. D'aquesta manera ho ha explicat Vicenç Zumajo, president de l'Associació Cultural Calamarts en Tinta, entitat impulsora del cicle.

A banda del recital que l'organització va suspendre coincidint amb la vaga general del 18 d'octubre, la resta d'actes han tingut bona afluència d'assistents. «Hem gaudit amb la presència d'autors i poetes de molta qualitat i de diversos estils», destaca Zumajo. A més a més, també s'ha apostat per arribar al públic juvenil amb la primera edició del festival jove. Els adolescents no només han participat com a públic a través d'alguns tallers que encara continuen la setmana vinent, sinó que han estat els creadors directes d'un espectacle que va servir per donar el tret de sortida al festival d'enguany.

La programació del cicle continua amb dues propostes més que tenen un format especial. La primera serà avui, dissabte, a les 7 de la tarda a la Font del Balç. La cantautora Ivette Nadal presentarà el seu treball Arbres, mars en concert, amb poemes musicats per la mateixa intèrpret. La darrera cita del cicle d'enguany serà el proper divendres 15 de novembre, a partir de les 8 del vespre al Local del Blat, amb una sessió de cançó improvisada amb els glossadors Ferriol Macip, Núria Canals, Laia Pedrol i Francesc Ribera Titot. Enguany, per primer cop, s'ha volgut donar protagonisme a aquest vessant de la poesia, no només amb aquest recital específic de glossa, sinó també amb un concurs que s'ha realitzat a través de les xarxes on han participat diversos grups de Gironella i de la resta de la comarca, com algunes formacions corals i alumnes de centres educatius.

El festival també ha tingut el suport i la implicació del teixit associatiu del municipi, ja sigui participant directament en l'organització d'algunes de les propostes, com són les agrupacions teatrals juvenils, o col·laborant en la seva difusió, com l'Associació de Comerciants de Gironella.