Berga tornarà a tenir, després de set anys, una revetlla popular de Cap d'Any. Les àrees de Joventut i Festes de l'Ajuntament de Berga han impulsat la recuperació d'aquest esdeveniment per donar la benvinguda al 2020 amb una revetlla participativa per a «tots els públics». La formació de versions berguedana Thug Life Band i DJ Weah seran els encarregats de posar la música a la festa que tindrà lloc al pavelló vell de la ciutat durant la matinada del primer dia de l'any. El consistori hi destina un total de 13.222 euros de pressupost per a una revetlla que s'allargarà fins a 2/4 de 6 de la matinada i que tindrà la implicació de tres entitats esportives.

La regidora de Festes, Roser Valverde, i el regidor de Joventut, Isaac Santiago, van explicar ahir que la festa va adreçada a persones més grans de 16 anys i les entrades ja es poden adquirir al preu de 10 euros de manera anticipada i a taquilla en costaran 15. L'aforament és de 980 persones.

La regidora Valverde va explicar que «la idea de recuperar la festa de Cap d'Any sorgeix de la necessitat de disposar d'una oferta d'oci nocturn a la ciutat durant l'última nit per donar resposta a una demanda existent». Davant d'aquesta demanda, el consistori ha posat fil a l'agulla i s'ha rodejat de tres entitats esportives locals: els clubs de bàsquet, d'handbol i de futbol de Berga, que s'encarregaran de gestionar el servei de bar durant la vetllada.

A banda del servei de bar, gestionat per les entitats, també hi haurà una barra de còctels sense alcohol i servei de guarda-roba. També hi haurà un espai amb estufes i una food truck a la zona ubicada entre els dos pavellons.

Amb l'objectiu de donar continuïtat a les campanyes de prevenció de consum responsable i festes lliures de sexisme en els esdeveniments i espais d'oci nocturn, les entitats que col·laboren en la festa es formaran sobre la dispensació responsable d'alcohol i la prevenció de violències masclistes per convertir-se en agents del Punt Lila que estarà actiu durant la nit. Per altra banda, el regidor Santiago va avançar que s'ha previst disposar d'un servei de neteja viària per poder adequar i netejar la zona un cop hagi finalitzat la celebració.