Berga acollirà el 23 de novembre les parades i les activitats de la quarta Fira de la Ratafia i la Xocolata, organitzada per l'Ajuntament de Berga i el Casal Panxo.

La regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, va explicar ahir que l'objectiu de la fira és promoure la xocolata i la ratafia a través d'activitats que permetin als visitants conèixer-les, més enllà de degustar-les. Enguany hi haurà setze parades de productors xocolaters i una desena de ratafies, amb elaboradors d'arreu del territori i tallers. Rifà va explicar que enguany serviran per descobrir usos poc convencionals de la xocolata o per conèixer quines plantes s'utilitzen per fer la ratafia.

El certamen es complementa amb el Concurs de Ratafia de Berga, que arriba a la desena edició. Com va recordar Albert Cols, del Casal Panxo, «s'ha convertit en un concurs que ha agafat volada», amb una setantena de ratafies artesanes. A banda, també hi haurà un tast de ratafies comercials i un sopar ratafiaire. Les activitats tindran lloc al carrer del Roser i la plaça dels Països Catalans durant el dia i al Casal Cívic a la tarda.