la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d'Arquitectes organitza una sortida per conèixer el patrimoni de les colònies tèxtils del Llobregat. Aquesta activitat forma part del cicle Arquitectour, un cicle de visites que organitza el COAC arreu del territori per posar en valor el patrimoni arquitectònic del país.

El punt de trobada de la visita és a la colònia de l'Ametlla de Merola davant del cafè a les 9 del matí. Fonts del col·legi han explicat que "es farà un recorregut per la colònia on la importància de l'empresa, l'estructura urbana de la colònia i les seves dimensions fan que encara conservi vives bona part de les seves activitats culturals, festives i els seus signes d'identitat propis".

El recorregut pel patrimoni de les colònies continuarà a les 11. Es visitarà la colònia de cal Pons també a Puig-reig. Fundada el 1875 per la família manresana Pons, és probablement la colònia tèxtil més interessant de Catalunya des del punt de vista monumental. El punt de trobada és davant de l'església neogòtica i es visitarà l'església, la casa de l'amo, la casa-convent de les monges i els jardins i el bosquet.

Les visites seran guiades per Rosa Serra, historiadora i especialista en història de l'art i molt coneixedora del patrimoni industrial del Llobregat.

L'activitat es gratuïta i oberta a tothom, prèvia inscripció al 93 875 18 00 o a manresa@coac.cat, i les places són limitades.