Berga tornarà a tenir una festa popular de Cap d'Any al pavelló després de set anys, per cobrir «un buit» en l'oferta festiva de la ciutat per donar la benvinguda al nou any. Les àrees de Joventut i Festes de l'Ajuntament de Berga han impulsat la recuperació de l'esdeveniment amb una revetlla participativa per a «tots els públics». La festa, que no se celebra des del 2012, tornarà a tenir com a escenari el pavelló vell i inclourà l'actuació de Thug Life Band i DJ Weah. La celebració s'iniciarà a la 1 de la matinada de Cap d'Any i s'allargarà fins a 2/4 de 6. El consistori hi destina un total de 13.222 euros de pressupost.

Tal com han explicat la regidora de Festes, Roser Valverde, i el regidor de Joventut, Isaac Santiago, la festa va adreçada a persones més grans de 16 anys i les entrades ja es poden adquirir al preu de 10 euros de manera anticipada. El regidor Santiago ha destacat que la idea de recuperar la festa de Cap d'Any sorgeix de la necessitat «de disposar d'una oferta d'oci nocturn a la ciutat durant l'última nit per donar resposta a una demanda existent», especialment, dels més joves, ha concretat, tot i que la festa va dirigida a tots els públics. Davant d'aquesta demanda, el consistori ha posat fil a l'agulla i s'ha rodejat de tres entitats esportives locals: els clubs de bàsquet, handbol i futbol de Berga, que s'encar-regaran de gestionar el servei de bar durant la vetllada. La revetlla de Cap d'Any popular, organitzada per l'Ajuntament a través d'entitats o d'empreses contractades a través de concurs, va deixar-se de celebrar el 2012, i l'oferta va quedar reduïda als locals d'oci nocturn habituals de la ciutat i sense cap concert de música en directe.

Amb la renovada festa esperen omplir el pavelló per celebrar l'arribada del nou any amb les actuacions de Thug Life Band i DJ Weah. Santiago ha destacat la voluntat «imprescindible» de programar un grup de música en directe. A més a més, l'oferta es complementarà amb el discjòquei gironellenc. «Hem buscat molta varietat en els estils per arribar a tots els públics i evitar que sigui una festa dirigida únicament a un perfil», ha apuntat.

Un altre element que ha valorat positivament el regidor és la implicació dels clubs esportius. «Aquest és un model que ens agrada, i esperem que tingui continuïtat en altres àmbits», ha dit.

A banda del servei de bar, gestionat per les entitats, també hi haurà una barra de còctels sense alcohol i servei de guarda-roba. També s'habilitarà un photocall. D'altra banda, s'ha anunciat que hi haurà un espai amb estufes i una food-truck a la zona ubicada entre ambdós pavellons.

Entrades a la venda

Dilluns van posar-se la venda 800 entrades anticipades, al preu de 10 euros, que es poden comprar en els set punts de venda següents: Oficina de Turisme, Oficina Jove del Berguedà, bar Cal Negre, bar del Pepe, l'Oiko, bar del pavelló municipal d'esports i bar del camp de futbol. A taquilla costaran 15 euros. Les dues modalitats d'entrada inclouen un tiquet per a una ampolla d'aigua que es podrà reomplir en una font instal·lada a l'exterior del recinte i un tiquet per menjar xurros i xocolata. El regidor Isaac Santiago també ha avançat que «hi haurà un dispositiu de control d'accés a les instal·lacions del pavelló per garantir el bon desenvolupament de la festa i evitar sobrepassar la capacitat màxima de 980 persones. Esperem que la proposta tingui bona acollida i exhaurim les entrades perquè puguem repetir l'any vinent», ha dit.

Un Cap d'Any responsable

L'Ajuntament de Berga té la voluntat de donar continuïtat a les campanyes de consum responsable i festes lliures de sexisme en els esdeveniments i espais d'oci nocturn del municipi. En aquest sentit, les entitats esportives que col·laboren en l'organització de la revetlla realitzaran formacions, que també seran obertes a tothom qui estigui interessat a fer-les, sobre la dispensació responsable de begudes alcohòliques i la prevenció de violències masclistes per convertir-se en agents del Punt Lila. Aquest servei d'atenció també disposarà d'una carpa instal·lada a l'interior del pavelló durant la nit.

A més, un cop acabada la festa, un servei de neteja actuarà a la zona per deixar-la en condicions.