El Consell Comarcal del Berguedà ha subvencionat 9 contractacions amb un pressupost de 50.000 euros a través del projecte Eina que promou la contractació de persones que es troben en atur de llarga durada per part d'empreses o entitats sense ànim de lucre. El Consell participa en el Programa Complementari per a la Garantia del Benestar Social 2019 finançat per la Diputació de Barcelona.

El projecte EINA ha tingut un pressupost de 50.000 euros que s'han fet servir per finançar el 80 % del Salari Mínim Interprofessional de les persones contractades, durant un mínim de 6 mesos i un màxim d'1 any, per un contracte d'entre mitja i jornada completa. Fonts de l'ens comarcal han explicat que enguany s'han subvencionat 9 contractacions mitjançant les borses públiques del Berguedà, amb la col·laboració de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, "exhaurint tots els diners destinats a aquest projecte". Aquestes contractacions han estat 7 d'un any i 2 de 6 mesos, fent que la reinserció laboral sigui tot un èxit.

Fonts del Consell han explicat que se n'han beneficiat associacions, empreses socials i empreses ordinàries de la comarca, "i ha servit per millorar la situació socioeconòmica i les competències professionals de les persones participants, i en paral·lel, ha ajudat a la dinamització del mercat de treball de la comarca"

El projecte EINA pretén donar resposta a les situacions socioeconòmiques de caràcter greu - moltes d'elles produïdes per la crisi econòmica - que està portant a situacions d'atur perllongades en el temps mitjançant la concessió de subvencions a les empreses o entitats sense ànim de lucre, per la contractació de persones en situació de vulnerabilitat i aturades.