Conèixer l'evolució de la història a partir de saber com ha canviat la Fia-faia al llarg del temps, aprendre anglès per preparar una exposició oral de la festa davant d'agents turístics d'arreu del món, saber elaborar un tríptic informatiu per explicar els trets característics de la celebració; o fer càlculs després de fer el buidatge d'una enquesta sobre els coneixements que els avis tenen de la tradició.

Els alumnes de l'escola l'Albiol de Sant Julià de Cerdanyola treballen el projecte transversal de la Fia-faia per aprendre els continguts de la resta de matèries del seu currículum acadèmic. El projecte forma part del programa del departament de la Generalitat Apadrina el teu patrimoni, tal com ha recordat a Berguedà Setmanal la mestra del centre de primària Àngels Armengou. Els alumnes treballen els continguts a partir d'una de les tradicions més arrelades a Sant Julià de Cerdanyola, com és la Fia-faia, des de la tardor del 2015, any que la festa va proclamar-se Patrimoni de la Humanitat.

Armengou explica que la festa els ha servit per aprofundir en aspectes de la celebració i, a la vegada, per adquirir altres coneixements que formen part del currículum acadèmic. A més a més, gràcies a l'oportunitat de poder presentar el projecte a diversos fòrums, els alumnes han adquirit l'experiència de parlar en públic i donar a conèixer el que han estat treballant. Per altra banda, ha destacat, el coneixement de la festa i el seu estudi permet que la celebració tingui continuïtat, «si els seus veïns més joves l'estimen, és més fàcil que la preservin en el futur», ha destacat. Els alumnes de l'escola l'Albiol han participat cada any en la Fira Faia i en totes les activitats relacionades amb la promoció de la festa que es fan al municipi. Entre aquestes activitats, per exemple, destaquen els tallers de faies, els d'elaboració de codonyat, la plantació de les herbes, o l'aprenentatge de la dansa dels aranyons i el ball i la música de la Fia-faia.

En la fira d'aquest 2019, que tindrà lloc el 7 de desembre (vegeu desglossat), els alumnes explicaran el que han estat treballant durant els darrers cursos i també presentaran la pàgina web on es recullen els projectes que han estat realitzant fins al moment i on es pengen els continguts de la proposta. Armengou ha explicat que aquest projecte educatiu es manté cada curs «perquè n'estem traient molt profit i és enriquidor per a tots».