El parc natural del Cadí-Moixeró ha finalitzat la segona fase del procés participatiu organitzat per a l'elaboració del Pla de protecció d'aquest parc natural. L'objectiu és implicar tots els agents interessats per avançar en la redacció d'aquest document per regular els usos i garantir la sostenibilitat ambiental de l'espai natural.

Prop d'un centenar de persones han intervingut en aquesta fase participativa, que es va iniciar el 16 d'octubre a Gósol, i s'ha allargat durant tres setmanes per diferents localitats de l'Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya, amb la voluntat d'acostar el procés participatiu al territori. En total, s'han organitzat 9 sessions de debat a les tres comarques del parc. S'han fet tres grups de treball: ús públic i activitats al medi natural; obres, serveis i infraestructures; i usos forestals i agroramaders i altres aprofitaments.

La participació per territoris ha estat força equilibrada, encara que la més alta s'ha registrat al Berguedà (30%). Per sectors, els més participatius han estat els ens locals (21%), seguits del sector agroramader i de productes locals (19%), el turisme (18%), i el sector forestal (17%).