21 de novembre de 2019
21.11.2019

El Consell d'alcaldes del Berguedà s'oposa a fer una planta incineradora a Cercs

Dels 31 municpis de la comarca, 22 han rebutjat al ple a aquest projecte; l'alcalde de Cercs no hi assisteix

21.11.2019 | 14:00
El Consell d'alcaldes del Berguedà d'aquest dijous

Tal i com ja va fer el Consell Comarcal del Berguedà, el consell d'alcaldes de la comarca s'ha posicionat, aquest dijous, en contra del projecte de construcció d'una planta incineradora de residus industrials a les instal·lacions de la vella central de Cercs que promou l'empresa EmSpain Waste&Treatment del manresà Lluís Basiana.

Tots els alcaldes que han assistit a la reunió monogràfica convocada especialment per debatre aquesta moció, s'han posicionat en contra d'aquest projecte a través d'un manifest anomenat «el Berguedà que volem». En aquest document s'hi exposen les raons per posicionar-se en contra.

L'alcalde de Cercs Jesús Calderer no ha assistit a l'acte.

La trobada ha tingut lloc a Capolat i hi han participat la major part d'alcaldes i representants dels 31 municipis que té la comarca. A banda del consell d'alcaldes, òrgan que aplega els batlles de la comarca, del Consell Comarcal del Berguedà, actualment s'han posicionat en contra d'aquesta proposta 22 dels 31 ajuntaments del Berguedà a través de diferents mocions aprovades als seus plens. Actualment només  falten Castell de l'Areny, Castellar del Riu, Cercs, Sant Jaume de Frontanyà, Santa Maria de Merlès, Viver i Serrateix i Gósol que ha convocat un ple on es tractarà aquesta moció el 3 de desembre. En general, les mocions aprovades són les que ha presentant la Plataforma Antiincineradora de Cercs (Paic)

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

L'últim El més llegit