La Diputació de Barcelona ha concedit un crèdit de 92.00 euros a l'Ajuntament de Cercs per a les obres d'ampliació de la Plaça Primer Comte de Fígols que s'estan executant. Aquests treballs tenen un cost de 232.000 euros. Aquest crèdit s'ha atorgat dins del marc de la Caixa de Crèdit que impulsa la Diputació de Barcelona.

Fonts de l'ens han explicat que la Caixa de Crèdit és un instrument de cooperació local que té l'objectiu d'atorgar crèdits als ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i mancomunitats de municipis de la demarcació per al finançament de noves inversions, el dèficit de finançament en inversions executades i les operacions incloses en un Pla de Sanejament o Econòmic i Financer.

Cada govern local pot demanar fins a 175.000 euros cada any, amb l'excepció dels municipis inferiors a 1.000 habitants, que podran superar aquest límit i sol·licitar l'import necessari per cobrir les seves necessitats de finançament. El tipus d'interès és al 0% i amb una amortització màxima de 10 anys.