Per segon any consecutiu, els infants d'Avià tenen l'oportunitat de decidir en què s'invertiran 7.000 euros dels pressupostos municipals. L'Ajuntament d'Avià ha impulsat els pressupostos participatius amb l'objectiu que els veïns puguin decidir quines són les propostes en les quals creuen convenient invertir.

Avià actualment no disposa de consell d'infants, però el més menuts del poble tenen l'oportunitat de dir-hi la seva a través d'aquest procés participatiu, amb una partida específica dirigida exclusivament a propostes que triïn els nens. L'any passat va ser el primer que els nens van fer les seves propostes, a través de diverses sessions a l'escola, que posteriorment van passar a votació per escollir les més representatives. Van sortir una dotzena de propostes entre els infants de 6 a 12 anys. Finalment, els projectes més votats van ser la instal·lació d'una estructura de fusta al pati dels grans de l'escola Santa Maria d'Avià i la millora de la pista de vòlei.

Aquesta tardor els alumnes han iniciat la segona edició d'aquest procés participatiu amb l'objectiu d'incloure noves propostes als pressupostos municipals que s'han d'aprovar i executar durant el 2020.