? L'endemà d'aconseguir la seva segona estrella, el restaurant Angle - del cuiner manresà Jordi Cruz- va obrir portes amb un increment de reserves. Dimecres a la nit «vam rebre les reserves de gairebé una setmana», va explicar Karen Escribano, directora del restaurant Angle i cap de sala. Per la seva banda, Jordi Cruz deia que «era el projecte que em feia més il·lusió, que guanyés la nova estrella, fa anys que la buscàvem». La guia Michelin va destacar del restaurant Angle que el xef Alberto Durá aposta, en la línia de les consignes marcades pel mediàtic xef Jordi Cruz, pel que ells defineixen «d'alta cuina de consum quotidià». El xef manresà té tres estrelles per l'Abac. En total 5.

A la Catalunya Central també hi ha un cuiner que treballa en un restaurant amb estrella. Es tracta del coxef del restaurant Somiatruites d'Igualada, David Andrés, que dirigeix els fogons d'un dels grans clàssics de la cuina barcelonina: el Via Veneto dels germans Monje. També havia estat a l'Abac.