El Berguedà ha acollit 4 mitjans de premsa escrita i 6 touroperadors alemanys que han visitat la comarca i a on han conegut empreses i recursos, realitzar activitats culturals i de natura així com tastar la gastronomia local.

El marc del viatge ha estat la promoció de les propostes de turisme sostenible del Berguedà i s'ha prioritzat mostrar aquelles empreses i recursos vinculats en aquest sector.

El president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà Lluís Vall ha assegurat que «és de vital rellevància que portem a gent influent d'altres països per poder explicar el territori vivencialment, apostar per aquesta manera de comunicar ajuda molt més als prescriptors a veure la grandesa i singularitat del Berguedà, d'aquesta manera coneixen el territori amb totes les seves vessants, paisatgístiques, gastronòmica o sensorials».

Des del servei de turisme de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, es participa i s'organitzen viatges per mostrar els recursos turístics de la comarca a les agències de viatges, touroperadors, periodistes, prescriptors durant tot l'any. Sovint primavera i tardor són les èpoques on més viatges d'aquest estil passen per la nostra comarca.