Quatre mesos després del tancament de la històrica sala La General de Berga, aquest referent de l'oci nocturn berguedà durant les darreres tres dècades torna a obrir les seves portes amb una nova proposta que va més enllà de punxar música, i que vol esdevenir un pol d'activitats culturals i d'oci per a diferents públics. De moment, però, hi haurà continuïtat perquè aquest Nadal Berga no estigui orfe d'oci nocturn en la franja que va des de les 3 a les 6 de la matinada, que ara no cobreix cap local, i evitar així que els joves s'hagin de desplaçar fora.

Els nous gestors, els emprenedors berguedans Carles Vall, Jordi Rego, Pere Venturós i Samuel Petric Sami (el DJ que ja punxava fins ara al local) són els artífexs de la nova etapa de La General, una aventura que capitanejarà l'exregidora de Cultura Mònica Garcia, que n'és la programadora.

L'espai ha obert portes per al públic aquesta nit i matinada, però divendres un centenar de persones, representants del teixit social berguedà dels sectors del comerç, l'empresariat, les entitats i els mitjans de comunicació van ser els convidats d'excepció de la posada de llarg de la nova General.

L'espai no canvia. Hi continua havent 3 sales, que ara s'han concebut per acollir-hi públics diferenciats. La sala gran, amb la cabina per punxar i un espai per a concerts adreçat al públic més jove. L'entresolat ara està adreçat als amants dels jocs, a persones que vulguin fer una partida de billar, futbolí o tirar dards. També hi ha el guarda-roba i una petita bar-ra. I la sala Club, al soterrani, s'adreça a un públic més madur, que podrà ballar igualment músiques dels 80 i 90, però també prendre una copa bo i escoltant música.

Mònica Garcia ha explicat que l'espai serà objecte d'una reforma integral per adaptar-lo a les noves propostes d'oci que s'hi voldran fer i que es definiran a principi del 2020. Després s'hi faran les obres necessàries.

En aquesta nova etapa, la sala obrirà una mica més d'hora, a les 11 de la nit, i tancarà un xic abans, a 2/4 de 6, divendres i dissabtes, i festius assenyalats. I a diferència del que passava, ara una entrada de 3 euros inclourà una consumició. També hi haurà més llum a l'exterior i vigilància per evitar que el públic que surti a fora pertorbi el descans dels veïns.