La Fira de la Puríssima d'enguany se celebrarà també a la tarda i no només al matí, segons va anunciar, ahir, Santi Felius, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Gironella, amb la presidenta de la UBIC, Núria Masforroll. Van presentar el certamen, que enguany no només amplia l'horari a la tarda sinó que redobla la seva aposta per donar a conèixer el comerç i els productes de proximitat així com també la gastronomia amb un nou acte, el Gastro Gironella.

La nova activitat consisteix en dues demostracions de cuina en directe, la primera el mateix dia de la Puríssima a la tarda a càrrec de la xef del Semproniana, la mediàtica Ada Parellada, adreçada al públic en general. I una altra, que tindrà lloc dilluns, dia 9 al matí, que farà Álvaro del Riu, del Castell de la Pobla de Lillet, Carme Clotet, del Niu Nou de Bagà, i Francesc Rovira, de la fonda Xesc de Gombrèn, aquesta però adreçada a professionals. Es tracta de sessions gratuïtes però amb aforament limitat de 40 persones a l'església Vella. Els organitzadors recomanen inscriure-s'hi a través de l 'app de Gironella.

Els actes començaran dijous, dia 5, amb el sopar La Fira al Plat, que enguany oferirà el restaurant La Destil·lera. Aquest àpat permet tastar diferents plats a base de blat de moro escairat. El programa continua dissabte amb actes diversos com la Festa de l'Encesa de les Llums de Nadal a les 6 de la tarda a la plaça de la Vila o la Retrofest, que es farà a les 11 de la nit al Local del Blat, entre d'altres.

El diumenge dia 8 continua sent el dia fort del certamen amb el repartiment de la popular escudella de blat de moro a 2/4 de 12 a la Placeta presidit pel xef Eric Ochoa, de La Destil·leria. Enguany hi haurà una cinquantena de parades d'artesania, la meitat de productes d'agroalimentació que estaran ubicats a la plaça de la Vila i la resta a la plaça de l'Església amb parades de bijuteria o bosses, entre d'altres.

El regidor Santi Felius, que afronta la primera fira com a responsable polític de la mostra, ha explicat que enguany s'ha apostat perquè estigui oberta tant al matí com a la tarda per rendibilitzar la inversió i la feina que comporta organitzar un certamen amb un pressupost de 9.000 euros.

Com és habitual, la Fira de la Puríssima també marcarà el tret de sortida de la campanya de Nadal del comerç local, que enguany convidarà els visitants a jugar amb el Xiquet i trobar 86 cromos en 57 establiments per participar en el sorteig de premis.