Junts per Berga, el principal grup de l'oposició de Berga, ha fet les seves propostes d'ubicació o canvis d'emplaçament d'alguns serveis i equipaments de la ciutat. Una proposta que espera que es pugui debatre quan el govern de la CUP convoqui la Taula de Projectes Estratègics municipals, segons van explicar en la presentació de les seves idees, ahir

Junts per Berga (JxBerga) considera que la ciutat no disposa dels recursos per mantenir nous equipaments i que amb els que té cal mirar la manera de ser el màxim d'eficients.

La seva aposta és que Sant Francesc esdevingui un centre cultural que aculli, a més d'exposicions i activitats relacionades amb la promoció de la cultura contemporània, el museu o centre d'interpretació de la Patum amb les figures o sense depenent del que aconsellin els tècnics. De moment i de manera provisional, demanen que urgentment les comparses es treguin del seu emplaçament actual a l'Hospital Vell perquè la forta humitat que hi ha no les malmeti.

El portaveu del grup, Jordi Sabata, va explicar que demanen que la comparseria es porti, provisionalment, als baixos de l'ajuntament, on ja havien estat abans que existís el magatzem de la comparseria de la Casa de la Patum. JxBerga es fa seva i versiona una proposta del programa electoral del 26-M de la CUP, que es museïtzi la part noble de l'edifici.

Pel que fa a la biblioteca municipal Ramon Vinyes i Cluet, que comparteix edifici a la plaça d'Europa amb el Consell Comarcal del Berguedà, hauria d'ocupar tot aquest immoble, segons JxBerga. Aquesta operació és justament la inversa que va fer el seu dia el Consell Comarcal, que va proposar a l'Ajuntament de Berga comprar-li les plantes on hi ha la biblioteca per instal·lar-s'hi, ja que està molt mancat d'espai. L'actual proposta de JxBerga implicaria un acord amb l'ens comarcal, a qui JxBerga vol traslladar i ubicar a l'hotel Berga Park. Aquest immoble de titularitat municipal, que està immers en un procés judicial, també hauria d'acollir els diferents serveis de la Generalitat que actualment estan dispersos en diferents immobles, la Diputació i l'Agència de Desenvolupament. D'aquesta manera, JxBerga diu que es crearia «un gran edifici administratiu» i així es generaria un pol de noves activitats en aquest entorn a tocar del Pavelló de Suècia, també de propietat municipal

I finalment, JxBerga proposa que el Telecentre, espai annex al pavelló suec que està tancat, aculli el dipòsit de l'Arxiu Comarcal.