El proper dilluns l'Ajuntament de Berga per decidir quines propostes formaran part de l'exercici econòmic del proper 2020. Les persones majors de 16 anys empadronades a Berga podran emetre el seu vot fins el dia 15 de desembre, escollint un màxim de dues propostes. Es tracta d'una prova pilot impulsada per l'àrea de Participació Popular de l'actual govern de la CUP amb la implicació de tots els grups municipals a la qual s'hi destina una partida econòmica de 30.000 euros.

Un cop finalitzat el període de presentació de propostes, el passat dia 3 de novembre, els serveis municipals de l'Ajuntament de Berga han comprovat i valorat el compliment dels criteris establerts i la viabilitat tècnica i econòmica de cadascuna de les aportacions realitzades pels veïns. De les 57 propostes rebudes, n'han estat validades un total de 44 que es poden consultar en aquest enllaç i que els veïns podran conèixer abans de votar. El quadre resum recull el títol, la descripció breu de la valoració i el pressupost estimat. Tanmateix, s'han recollit en un dossier aquelles propostes admeses que s'han fet arribar al consistori amb el formulari pertinent al procés participatiu, perquè la ciutadania pugui tenir accés a les contribucions originals de les persones participants. Ambdós documents, butlleta de votació i dossier de propostes, estan disponibles tant digitalment, a través de la web de l'Ajuntament de Berga, com físicament, en els punts i horaris de votació establerts.

Punts i horaris de votació

El consistori ha establert vuit punts de votació itinerants en dies i horaris diferents per facilitar l'accés i el dret de vot de la ciutadania. Hi haurà un punt de votació permanent que és l'Ajuntament de Berga els matins de dilluns a dijous de 9 del matí a 2 del migdia i la tarda dels dilluns de 17 a 7. A més a més, es podrà votar en els següents espais:

  • Fira del Joc i de Nadal(*) - Divendres, 6 de desembre, de 10 a 14h i de 16 a 20h
  • Hotel d'Entitats - Dijous, 12 de desembre, de 16 a 19h
  • Escola de La Valldan - Divendres, 13 de desembre, d'11 a 14h
  • Zona Esportiva Toni Sabata - Divendres, 13 de desembre, de 17 a 20h
  • Mercat setmanal del Pg. de la Indústria(*) - Dissabte, 14 de desembre, de 10 a 14h
  • La Residència de Sant Bernabé - Dissabte, 14 de desembre, de 16 a 18h
  • El Teatre de Cal Rosal - Diumenge, 15 de desembre, d'11 a 14h

Les persones que vulguin participar en la votació s'hauran d'adreçar a un d'aquests punts esmentats i identificar-se (DNI, NIF, NIE, carnet de conduir o passaport), per tal que els responsables de la votació puguin comprovar que aquestes siguin majors de 16 anys i estiguin empadronades a Berga. El resultat del procés de votació es donarà a conèixer en un acte públic que es farà el dimarts, 17 de desembre, a 2/4 de 8 del vespre a l'Ajuntament de Berga. Les propostes que hagin estat més votades, fins a esgotar la partida econòmica de 30.000 euros, s'executaran durant l'any 2020.