Amb un repàs dels sis grans musicals que han portat a escena durant la seva trajectòria. D'aquesta manera celebrarà la Coral Estel de Gironella els seus 30 anys de vida. El grup vocal realitza desenes d'actuacions durant l'any però es caracteritza per tenir el seu segell propi amb la producció, cada dos o tres anys, d'un espectacle musical per portar a Gironella alguns dels grans títols que estan en cartellera a Broadway.

Demà, diumenge, a les 6 de la tarda, estrenen un espectacle per recordar els sis muntatges que han protagonitzat en els darrers anys, amb la participació d'alguns dels solistes que van prendre part a l'espectacle en el moment de l'estrena. Les entrades ja estan exhaurides, però els interessats tindran una segona oportunitat el diumenge 15 de desembre, també a les 6 de la tarda, al Local del Blat.

El director de la formació des del 1999, Joan Alsina, és el responsable d'haver introduït la coral gironellenca al món dels musicals. «El primer cop que ho vaig proposar, el 2005, n'hi havia alguns que no n'estaven convençuts però vam aconseguir-ho i va agradar molt», recorda. A partir de llavors, amb un descans entremig per recuperar forces, programen espectacles musicals que combinen amb els concerts tradicionals que ofereixen totes les corals. En quinze anys han representat sis muntatges que Alsina busca que s'adaptin a les necessitats de la coral. «Sempre mirem que el cor hi tingui protagonisme, més enllà dels papers solistes, perquè hi ha de poder participar tothom», assegura. A més a més, els cantaires no únicament s'aprenen les músiques i les lletres, sinó que també escenifiquen i són els encarregats de tota la producció que hi ha al darrere: des de fer els decorats fins a crear el vestuari i fer la difusió de l'espectacle.

«Per celebrar els 30 anys hem pensat que una bona idea era fer un recull dels temes més coneguts de tots els musicals que hem fet», explica Alsina. Així, en aquest espectacle sonaran peces d' Un violinista a la teulada (2005), Josep i la meravellosa capa de colors (2008), Mar i Cel (2010), Els miserables (2013), El rei lleó (2015) i La família Addams (2018), amb la participació d'alguns dels solistes que van encarnar els personatges en el moment de l'estrena, mentre es projectaran imatges d'aquell moment.

La presidenta de la coral, Gemma Comellas, i una de les fundadores juntament amb Dolors Lorente i Jordi Tubau -ja desapareguts-, assegura que «tots aquests projectes no es podrien fer sense la bona predisposició dels membres del cor». Comellas explica que la formació funciona per comissions, «i això ajuda perquè tothom tingui uns papers clars i sàpiga què ha de fer en cada moment que se'l requereix». La Coral Estel arriba als 30 anys amb bona salut, amb una plantilla que supera la quarantena de cantaires i amb una agenda d'actuacions molt completa, que inclou des de concerts al municipi ja consolidats al calendari, com són el concert de Nadal i la cantada de caramelles, fins a misses i actuacions arreu del territori i intercanvis amb corals d'arreu.