L'Ajuntament de Berga inicia avui el període de votacions dels primers pressupostos participatius per decidir quines propostes formaran part de l'exercici econòmic del proper 2020. Les persones més grans de 16 anys empadronades a la ciutat de Berga podran emetre el seu vot fins al dia 15 de desembre, i triar un màxim de dues propostes.

Es tracta d'una prova pilot impulsada per l'àrea de Participació Popular de l'actual govern de la CUP amb la implicació de tots els grups municipals a la qual es destina una partida econòmica de 30.000 euros.

Un cop finalitzat el període de presentació de propostes, el dia 3 de novembre passat, els serveis municipals de l'Ajuntament de Berga han comprovat i valorat el compliment dels criteris establerts i la viabilitat tècnica i econòmica de cadascuna de les aportacions fetes pels veïns. De les 57 propostes rebudes, n'han estat validades un total de 44 que estan recollides en un document que es pot consultar al web www.ajberga.cat o als punts de votació.

Els ciutadans poden votar a les oficines de l'ajuntament de manera permanent o als punts de votació itinerants que s'instal·laran en diversos espais de Berga durant els propers dies.