El Consell Comarcal del Berguedà ha fet una crida perquè es respectin les tanques de la via verda del Llobregat al seu pas per Pedret, que en els darrers dies han estat, de nou, objecte dels brètols.

El conseller de Medi Natural, Jesús Calderer, ha explicat a aquest diari que aquests danys són recurrents d'ençà que el 2015 es va estrenar aquest recorregut. En el seu conjunt, va suposar una inversió de 463.000 euros. Des de llavors, en aquest tram de Pedret, unes tanques impedeixen que s'hi circuli amb vehicles motoritzats perquè és una via per fer a peu o amb bici. I només tenen clau de les tanques els veïns de la zona.

Jesús Calderer ha dit que si persisteixen les bretolades, que repara la brigada del Consell, canviaran les tanques de fusta que encara hi ha perquè siguin totes metàl·liques, més resistents.

La Ruta Verda del Llobregat permet descobrir part del traçat de l'antic tramvia minaire de sang (de tracció animal) des de Sant Jordi de Cercs fins a Berga. Des d'allà es continua per l'antic camí cap a Pedret i Cal Rosal per enllaçar amb la Ruta de les Colònies.