El grup municipal del PSC ha fet una proposta perquè l'Ajuntament de Berga redacti un Pla Estratègic que prevegui les accions a realitzar en els grans temes de la ciutat des d'ara i fins el 2030. Es debatrà en el ple ordinari d'aquest mes que se celebra aquest dijous, a partir de les 7 de la tarda.

El regidor Abel Garcia ha proposat «debatre amb tots els agents implicats a través d'un procés participatiu» els projectes de l'Ajuntament més destacats com els usos de l'edifici del Mercat Municipal, quina ha de ser la ubicació futura de la biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, l'estació d'autobusos o la conversió de determinats espais en zones per a vianants, entre d'altres qüestions.

Aquesta eina té com a primer objectiu fer un pla d'acció consensuat sobre qüestions centrals del futur a curt termini de la ciutat de manera que les accions que es decideixin es puguin portar a terme encara que hi hagi canvis de color polític al govern del consistori.

En declaracions a aquest diari, el regidor Abel Garcia ha explicat que confia que la seva proposta s'aprovi atès que actualment la ciuta no disposa de cal eina similar ja sigui un pla estratègic o un pla d'acció municipal. I ha comentat que la seva proposta de fer un procés participatiu per elaborar aquest pla «és un element que el reglament de participació de Berga contempla».

Aquest pla ha de permetre al consistori treballar per uns objectius predeterminats i «dimensionar els recursos humans necessaris per poder fer front als projectes que emanin del pla».

Un dels objectius de la proposta del regidor del PSC és que aquest full de ruta «segueixi les pautes aprovades per l'Assemblea General de Nacions Unides, l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, amb els objectius d'erradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i posar fre al canvi climàtic, entre altres». El regidor socialista exposa que «L'Agenda 2030 és una agenda integral i multidimensional —referida a les tres dimensions del desenvolupament sostenible (l'econòmica, la social i l'ambiental)— i d'aplicació universal, i es desplega mitjançant un sistema de 17 objectius de desenvolupament sostenible, a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals, des de la lluita contra la pobresa o el canvi climàtic fins a l'educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau o les ciutats sostenibles».

La proposta esmentada inclou «desplegar els mecanismes oportuns per tal que hi hagi una participació ciutadana efectiva» i dels agents implicats.