El consultori local d'Avià ha fet un estudi entre els seus pacients que no estan diagnosticats de diabetis mellitus tipus II, «per tal d'identificar el risc de desenvolupar-ne». En total, hi han participat una seixantena de pacients dels quals un 2 % han presentat un risc molt alt de patir diabetis; un 3 %, un risc alt; un 19 %, un risc moderat; un 45 %, un risc lleugerament elevat, i un 31 %, un risc baix, segons fonts del consultori avianès.

Aquests resultats s'han obtingut a través de l'escala FINDRISC, «en la qual s'avaluen factors tan diversos com són pes, perímetre abdominal, realització d'activitat física, hàbits nutricionals, pressió arterial o antecedents familiars, a més de fer una anàlisi de glucèmia a l'atzar»

En l'estudi hi ha participat un 66 % de dones i un 33 % d'homes, repartits en quatre franges d'edat diferents: menys de 45 anys, entre 45 i 54 anys, entre 55 i 64 anys i més de 65 anys. Tot i que el 91 % de participants ha respost que mai els han trobat valors alts de sucre en sang en una analítica, les proves de glicèmia a l'atzar que s'han realitzat durant l'estudi reflecteixen que un 16 % dels participants té un nivell de risc (111-199 mg/ml) i un 2 %, els resultats alterats (per sobre de 200 mg/ml).

De l'estudi realitzat pel consultori d'Avià també se n'extreuen altres dades, com que un 28 % dels participants pateix obesitat, però la majoria asseguren que fan com a mínim 30 minuts d'activitat física diaris i mengen fruita o verdura diàriament