Els berguedans estan cridats a votar les 44 propostes finalistes dels primers pressupostos participatius del seu Ajuntament per tal de decidir quines accions s'inclouran en l'exercici econòmic del municipi del proper 2020. Poden votar les persones més grans de 16 anys empadronades a la ciutat de Berga. El termini s'acaba el dia 15 de desembre, i poden triar un màxim de dues propostes.

Es tracta d'una prova pilot impulsada per l'àrea de Participació Popular de l'actual govern de la CUP amb la implicació de tots els grups municipals, a la qual el consistori destina una partida econòmica de 30.000 euros.

Un cop finalitzat el període de presentació de propostes, el dia 3 de novembre passat, els serveis municipals de l'Ajuntament de Berga han comprovat i valorat el compliment dels criteris establerts i la viabilitat tècnica i econòmica de cadascuna de les aportacions fetes pels veïns. De les 57 propostes rebudes, n'han estat validades un total de 44, que estan recollides en un document que es pot consultar al web www.ajberga.cat o als punts de votació.

Els ciutadans poden votar a les oficines de l'ajuntament de manera permanent o als punts de votació itinerants que s'instal·laran en diversos espais: a l'hotel d'entitats, a l'escola de la Valldan, a la zona esportiva Toni Sabata, al mercat setmanal del Vall, a la residència de Sant Bernabé i al teatre de Cal Rosal.

La participació en les votacions va a bon ritme.